مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی 1
طرح ارتقای مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی
مشارکت فعالان اقتصادی
تولید بین المللی
دانلود فایل WORD طرح ارتقای مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی
شماره ۱۷۰۶۳۹/ت۵۹۴۸۵هـ ۱۴۰۱/۹/۱۵
وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ وزارت جهادکشاورزی ـ وزارت نیرو
وزارت راه و شهرسازی ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی
وزارت نفت ـ وزارت جهادکشاورزی ـ وزارت کشور ـ وزارت امور خارجه
سازمان برنامه و بودجه کشور ـ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ـ سازمان ملی استاندارد ایران
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ـ صندوق توسعه ملی
هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۸/۲۵ به پیشنهاد شماره ۵۱۹۳۱۵ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۴ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (چ) ماده (۶۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ ، طرح ارتقای مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی را به شرح زیر تصویب کرد:
طرح ارتقای مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی
ماده۱ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، کشور، نیرو و نفت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور و با استفاده از ظرفیت سامانه های موجود کشور، پس از شناسایی و ارزیابی (صحتسنجی) توانمندیهای تولیدکنندگان محصولات داخلی که استانداردهای لازم برای حضور در بازارهای بین المللی را دارند، وبگاه تخصصی با امکان دسترسی عمومی و حداقل به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی را ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این طرح ایجاد نماید.
تبصره ـ علاوه بر محصولات دارای استانداردهای بین المللی، فعالیتهای پیمانکاری و صدور خدمات فنی و مهندسی نیز مشمول این طرح بوده و در وبگاه یاد شده مورد توجه قرار خواهند گرفت.
ماده۲ـ به منظور تمهید اجرای محورهای تکمیلی ایجاد وبگاه موضوع ماده (۱) این طرح، دستگاههای اجرایی ذیربط موظفند برنامه اجرایی خود در خصوص محورهای زیر را ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این طرح تهیه و اعلام نمایند:
۱ـ سازماندهی ظرفیت های تولیدی و شبکه سازی میان تولیدکنندگان کوچک مقیاس با بنگاه های متوسط و بزرگ برای کسب توانایی برقراری ارتباط و عقد قرارداد با شرکت های بزرگ منطقه ای و بینالمللی در قالب شرکتهای زنجیره تأمین، شرکت های مدیریت صادرات (ایامسی) و خوشه ها و شبکه های تولید (وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران).
۲ـ توسعه نظام آماد و پشتیبانی و زیرساخت ها و زنجیره های تأمین قدرتمند داخلی برای کاهش هزینه های مبادله و برقراری جریان منظم تأمین و تدارک کالا (وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت راه و شهرسازی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران).
۳ـ تقویت نظام استاندارد در جهت توسعه نفوذ استانداردهای لازم برای تولیدکنندگان و انطباق هرچه بیشتر با استاندارد بازارهای هدف (سازمان ملی استاندارد ایران با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور).
۴ـ گسترش دیپلماسی اقتصادی و روابط فناورانه با تولیدکنندگان در مقیاس منطقه ای و جهانی در کشورهای هدف و پشتیبانی مؤثر از قراردادهای منعقده از مسیر (کانال )های مقام های سیاسی دو طرف (دیپلماتیک) (وزارت امورخارجه با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور).
۵ ـ برقراری مسیر (کانال) های مطمئن جریان مالی و اعتباری به گونه ای که امکان تبادلات مالی با کمترین هزینه مبادله فراهم شود و حاشیه رقابت تولیدکنندگان با هزینه های سنگین نقل و انتقال ارز و هزینه های خطر (ریسک) تضعیف نگردد (بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران).
ماده۳ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق توسعه ملی موظف است ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ این طرح، نظام تأمین مالی مقید برای حضور تولیدکنندگان محصولات داخلی موضوع ماده (۱) این طرح در زنجیره ارزش بین المللی و تشویق آنها به همکاری با شرکتهای چند ملیتی و عرضه کننده دانش فنی (لایسنسورها) را با رویکرد ارتقای صادرات محصولات و خدمات فنی مهندسی داخلی و مشتمل بر نوع حمایت و تسهیلات قابل پرداخت به آنها ایجاد نماید.
ماده۴ـ سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور و وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت موظف است اجرای نظامنامه پیوست فناوری و توسعه توانمندیهای داخلی در قراردادهای بین المللی و طرحهای مهم ملی ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را به گونهای سازماندهی نماید که مجریان این قراردادها و طرحها، از ظرفیت تولیدکنندگان محصولات داخلی موضوع ماده (۱) این طرح علاوه بر طرحهای داخلی در طرحهای بین المللی نیز استفاده نمایند.
تبصره ـ شرکت سرمایه گذاریهای خارجی ایران (ایفیک) و سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با همکاری صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظفند حمایتهای مالی لازم برای اجرای این ماده را تنظیم و به شرکت های متقاضی ارائه نمایند.
ماده۵ ـ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور مکلف است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیازهای فناورانه شرکتهایی که قصد حضور در زنجیره ارزش بینالمللی دارند را شناسایی کرده و زمینه همکاری شرکتها و مؤسسات دانش بنیان داخلی را برای رفع آنها فراهم نماید.
ماده۶ ـ وزارت امورخارجه موظف است ضمن ارزیابی وضعیت بازار کشورهای مختلف، ظرفیت بازارهای بینالمللی را برای حضور شرکتهای صاحب صلاحیت ایرانی در زنجیره ارزش جهانی تعیین کرده و آن را به صورت سالانه بهروزرسانی و اعلام نماید.
ماده۷ـ گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است تمهیدات لازم برای تسهیل تشریفات قانونی ترخیص و تحویل کالا به شرکتهای منتخب را اتخاذ نماید.
ماده۸ ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است اقدامات قانونی لازم به منظور کاهش تعرفه گمرکی واردات مواد اولیه و صادرات محصولات شرکتهای منتخب را اتخاذ نماید.
ماده۹ـ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور موظف است از طریق خانه های فناوری و نوآوری در کشورهای هدف، برگزاری نمایشگاه و رویداد، حمایت از سکو (پلتفرم)های به همرسانی و کسب و کارهای مرتبط با بازارسازی برای شرکتهای توانمند داخلی در زنجیره ارزش جهانی، استفاده از ظرفیت متخصصین ایرانی خارج از کشور و اعزام هیئتهای تجاری، مقدمات معرفی توانمندی شرکتهای منتخب و فروش محصولات آنها در بازارهای بینالمللی را فراهم آورد.
ماده۱۰ـ به منظور افزایش حضور شرکتهای ایرانی در زنجیره ارزش جهانی، شرکت سرمایه گذاریهای خارجی ایران (ایفیک)، صندوق ضمانت صادرات ایران و بانک توسعه صادرات ایران مجازند به میزان یکصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۱۰۰) دلار بابت ایجاد و توسعه شعب بینالمللی شرکتهای ایرانی با هدف افزایش فروش آنها در بازارهای بین المللی و افزایش استفاده از فناوری ها و متخصصین داخلی، سرمایه گذاری و مشارکت نموده و تسهیلات ویژه نیز به آنها ارائه نمایند.
ماده۱۱ـ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور موظف است ضمن پیگیری و نظارت بر اجرای این طرح، گزارش اجرای آن را به صورت ماهانه به دفتر رییس جمهور ارسال نماید.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمد مخبر
منبع: http://vekalatlegal.blogfa.com/post/5381

مشارکت فعالان اقتصادی در زنجیره تولید بین المللی